Tarta cu legume si sunca

de Dulciuri cu Georgiana in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2015 | 6285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde cca 250 g
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g sunca
  • 150 g cascaval
  • o cutie legume congelate cu unt de la Lidl
  • 4 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si sunca:

Aluat:

Incalzim putin laptele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas batem oul, adaugam laptele cu dojdia, praful de sare, cascavalul ras si faina. Framantam aluatul cu cele 2 liguri de ulei.

Umplutura:

Punem intr-o tigaie pe foc legumele cu unt si 3-4 liguri apa. Lasam pe foc pana scade apa. Lasam sa se raceasca. Peste legumele reci adaugam ouale batute, sunca taiata cubulete si cascavalul ras. Din ouale batute oprim cateva linguri.

Punem de-o parte putina coca, restul-l intindem. Intr-o forma rotunda punem hartie de copt, apoi aluatul, pe care il intepam din loc in loc si introducem in cuptorul preincatzit 10 minute.

Intindem bucata de coca oprita in fasii subtiri. Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia cu oua si legume, apoi decoram cu fasiile de coca pe care le ungem cu oul oprit.Introducem la cuptor pentru inca 35-40 minute pana se rumeneste usor.

TIPS-URI

1

Atentie la sare. Adaugam in fuctie de cat este de sarat cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si sunca" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci